The redevelopment of this existing storage warehouse to a new showroom/office/retail complex for Property For Industry was by no means a straight forward contract. The existing build was riddled with Asbestos which needed to be removed to meet H&S requirements. The structural steel portal frame had to be cut lifted and spliced to achieve the new stud height. The new retail shop-front and canopies were designed to give the tired old warehouse a brand new lift which is much more appealing to the public.

The tenants requirements meant the programme was extremely short with approximately 6 weeks being shaved off the end date. The tenant also required early access to the building which meant that our H&S and liaison with other contractors needed to be very sharp.

Project Outline


  • Client: Property For Indsutry
  • Construction Period: Jan 2007 - August 2007
  • Construction Value: $1,400,000
  • Consultants: Avery Team Architecture
  • Referee: Ross Blackmore (PFI)
    (09) 307 8393